Amadeuksen sähköpostihaastattelu 29.1.2010

Viisumakasiini/Jukka Väisänen: Mitkä ovat mukavimpia euroviisumuistojasi, jos ei tätä karsintaa lasketa mukaan?

Amadeus: Ehdottomasti Suomen ja Lordin voitto!

Vm/JV: Miten kappale on syntynyt? Syntyikö ensin sävel vai sanat? Ja miten juuri Anastacia valikoitui kilpailukappaleeksi?

Amadeus: Tähän on Ile Vainio, yksi biisintekijöistä parempi vastaamaan, mutta itse kuulin ensin melodian ja se kolahti. Sävellyksen kuuleminen sai minut tekemään myönteisen päätöksen ja lähtemään mukaan Euroviisuihin – vaikken siis edes vielä ollut kuullut sanoitusta.

Sanoittaja Ilkka Vainio: Ensin syntyi sävel, siihen haluttiin kansainvälistä tunnelmaa. Sitten ruvettiin miettimään nimeä ja Anastasia oli sopivasti maailmanlaajuinen nimi. Sen ympärille rakannettiin kaunis rakkauslaulu. Lisättiin vielä Amadeuksen tyyli tulkinta ja ajatus, kuinka hän lähtee pelastamaan ja noutamaan Anastasiaa…

Vm/JV: Miten muuten Anastacia julkaistaan kuin tämänvuotisella euroviisukokoelmalla? Onko tulossa esimerkiksi karaokeversiota?

Amadeus: Kappale on julkaistu niin myyntisinkulla, kuin minun tällä viikolla julkaistulla ihka ensimmäisellä albumillani ”Amadeus”. Kappale tullaan jossain vaiheessa julaisemaan myös muutamalla kokoelmakaraokellaDVD:llä. Niiltä tulee löytymään myös toinen singlejulkaisuni ”Matador”.

Vm/JV: Säilyykö kappaleen nykyinen esityskieli Norjaan? Onko mahdollisesti promootiota varten tulossa erikielisiä versioita?

Amadeus: Jos Norjaan asti mennään, niin biisi kuullaan siellä englanniksi.

Vm/JV: Miksi juuri Anastacia olisi paras Suomen euroviisuedustajaksi?

Amadeus: Siinä on kansainvälistä tunnelmaa ja sävellys toimii. Iskevä melodia ja kaunis tarina. Kappale yhdistää ihmisiä.

Vm/JV: Parasta onnea ja menestystä!

Amadeus:

Kiitos paljon ja terkkuja kaikille!
Amadeus

Explore posts in the same categories: Uncategorized

Jätä kommentti