Tohlopin alkukarsinta 14.1.2011

On tullut taas aika Suomen euroviisukarsintojen. Nyt kolmen viikon välein on alkukarsinnat, joissa viidestä kilpailukappaleesta selviytyy kolme Turun finaaliin, jossa valitaan Suomen euroviisuedustaja Saksan Düsseldorfiin. Viisumakasiini ei tänäkään vuotena valitettavasti ole alkukarsinnoissa mukana, mutta viimevuotiseen tapaan sivusto seuraa kisoja.

Seuraavaksi on arviointia ensimmäisen alkukarsinnan tarjonnasta.

Automatic Eye ”I’m Not the One Who’s Sorry”

Rockhenkinen popkappale aloittaa tämän vuoden tarjonnan. Reipashenkinen kappale on selkeästi nuorisolle suunnattu ja mieleenpainuvalla kertosäkeellä on helppo ponnistaa finaaliin.

Marko Maunuksela ”Synkän maan tango”

Nimestään huolimatta tämä ei ole ainakaan klassinen tango. Tämä on tämän vuoden mahdollisesti ainoa euroviisufanien kielipuolueen (= kansalliskielten kannattajat) suosikki, sillä muut suomeksi alkukarsinnoissa laulavat (Sami Hintsasta lukuun ottamatta) ovat ilmaisseet vaihtavansa kielen englanniksi, jos päätyvät Saksaan. Vaikka Marko Maunukselalla on laaja kannattajakunta, ei tämän finaalipaikka ole ehkä niin varma kun edellisen.

Johanna Iivanainen “Luojani mun”

Lieneekö Suomen karsinnassa mukana ensimmäistä kertaa hengellissävyinen kappale? Musiikillisesti tässä on havaittavissa niin gospelia, folkia kuin kantriakin. Tämä voi tehdä ihan mitä vain, päästä finaaliin ja voittaa tai sitten jäädä alkukarsintaan.

Jonna “Puppets”

Mielenkiintoinen popkappale, jossa kosketinsoittimet kohtaavat jotakin tutunoloista. Lavaesiintymisellä voi saavuttaa paljon, mutta ennakkoon tämä ei ole yleisesti suurimpia suosikkeja. Mahdollisuus on tälläkin ja tällä voi olla piilofanikuntansa.

Cardiant ”Rapture in Time”

Suomi on hevikansaa ja hevillä ei hävitä, näin on useampi sanonutkin. Tyylipuhdasta viisuheviä tämä on, eikä tämä varmastikaan kalpene. Tämä menee luultavasti kevyesti jatkoon, mutta Suomen finaalissa tulos voi olla mitä vain.

Explore posts in the same categories: Uncategorized

Jätä kommentti