Tohlopin alkukarsinta 28.1.2011

Taas on tullut aika arviointien. Tänään myös paljastunee villin kortin finaaliin saava esitys.

Eveliina Määttä ”Dancing in the Dark”

Eveliinalla on ihan mukava lauluääni. Hiukan 1990-luvun teknovaikutteita kerännyt popkappale ei kuitenkaan välttämättä avaudu kaikille, mutta mieleenpainuvalla lavaesiintymisellä on mahdollista päästä ihan Suomen finaaliin asti. Tämä kuitenkin vaatii hyvää työtä.

Sami Hintsanen ”Täältä maailmaan”

Monen euroviisufanin antisuosikki on vahva balladi. Sanoma on selvä, eikä liene suuri ihme, että kappaleesta assosioituu viime vuonna Suomen karsinnassa ollut Antti Kleemolan ”Sun puolella”. Kappale nimittäin on Antti Kleemolan tekemä. Tämän näkyminen Suomen finaalissa on mahdollista ja artistina Sami Hintsanen on kovin suosittu – Tartu mikkiin -juontojensa vuoksi ainakin.

Tommi Soidinmäki “Seis!”

Vahvaääninen Tommi Soidinmäki ei esitä tangoa, vaan pikemminkin hyvin viisudiskoon uppoavan popviisun. Sanoissa on merkittävää ja pohdittavaa ajatusta maailman ankaruudesta. Tämä on yksi potentiaalisimpia Suomen finaaliin menijöitä, eikä olisi maailman suurin ihme, jos tämän kappaleen englanninkielinen versio kuultaisiin Düsseldorfissa.

Saara Aalto “Blessed with Love”

Talentin kautta tunnettavuutta saavuttanut Saara Aalto päätyi alkukarsintoihin nettiäänestyksen kautta. Vahvalle balladille on keskusteluissa löytynyt paljon ystäviä. Tässä kappaleessa on jotakin elokuvasävelmämäistä. Kappale saattaa hyvinkin päästä Turun Caribiaan kilpailemaan edustuspaikasta. 

Stala & So. ”Pamela”

Viimeisenä esiintyvä Stala & So. on tavallaan vanha tuttu viisuissa. Stala on nimittäin Lordin entinen jäsen Kita. Glamrockia edustava kappale erottuu jo tyylillään illan ja koko vuoden tarjonnasta. Lavaesiintyminen ja laulutaito ovat ne tekijät, jotka ratkaisevat tämän jatkoonpääsyn, joka tosin on todennäköinen.

Explore posts in the same categories: Uncategorized

Jätä kommentti